Wąż do środków spożywczych
 |

|
Wąż przeznaczony do przetaczania produktów spożywczych wymagających zastosowania gumy pozbawionej zapachu i smaku, takich jak: woda pitna, mleko, produkty mleczne, soki, moszcze, napoje o zawartości alkoholu: niebieskie (stężenie max 40%), białe (stężenie max 40%), czerwone (stężenie max 96%) i żywnością kwaśną o pH ≤4,5. Temperatura pracy: od -30oC do +70oC, okresowo do +140oC podczas przemywania węża gorąca wodą lub parą wodną. Warstwa wewnętrzna: gumowa, EPDM biała, gładka. Wzmocnienie tekstylne. Warstwa zewnętrzna: gumowa, EPDM/SBR, niebieska, czerwona lub biała, z odciskiem tkaniny.
Wąż spełnia wymogi PZH, FDA, BGVV oraz zdobył uznanie wielu renomowanych producentów produktów spożywczych.
|
Tabela wymiarowa:

|
|