PŁYTY SPOŻYWCZE
|

|
 
|
Zastosowanie i warunki pracy
|
Płyty gumowe spożywcze przeznaczone są do kontaktu z różnorodnymi produktami spożywczymi zawierającymi tłuszcz roślinny tj. (olej słonecznikowy, sojowy, rzepakowy) i zwierzęcy np. tran oraz nie zawierającymi tłuszczu tj. (owoce, warzywa, cukier, nasiona, mąka, kawa, kasza, itd.) w postaci sypkiej, w porcjowanych kawałkach oraz nieprzetworzonych sztukach.
Płyty te można zastosować w następujących zakresach temperatur:
- Od -15°C do +60°C - dla płyty spożywczej przeznaczonej do kontaktu z produktami spożywczymi zawierającymi tłuszcze.
- Od -25°C do +60°C - dla płyty spożywczej przeznaczonej do kontaktu z produktami spożywczymi nie zawierającymi tłuszczów.
Płyty gumowe spożywcze znajdują zastosowanie w przemyśle:
- Przemyśle mleczarskim, piwowarskim.
- Przetwórstwie owoców i warzyw.
- W przechowalniach żywności i chłodnictwie.
- Przetwórstwie rybnym, drobiarskim oraz mięsnym.
- I wielu innych, gdzie wymagany jest atest (deklaracja zgodności) na dopuszczenie kauczuku do kontaktu z produktami spożywczymi.
|
Oferowane płyty
|
- Niewulkanizowane.
- Wulkanizowane.
- Wulkanizowane z przekładkami tkaninowymi.
|
|
|